Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Het is een gezellige sfeervol gebied met woningen die rijk zijn aan details. Er zit veel verschil in de woningen, waardoor zowel Watervogels als Waterhof geen eenheidsworst zijn. Tevens zijn beide wijken water, groen en kindvriendelijk

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja, in de omgeving zijn er diverse mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen. Op loopafstand van de wijk Waterhof zijn de bushaltes op de Sophialaan en de Krommeweg gelegen. Vanaf de locatie Watervogels is de bushalte op de Laan van Welhorst het dichtstbij. Op ca. 10 minuten fietsen ligt treinstation Zwijndrecht, waarvandaan Sprinters naar Den Haag en Dordrecht vertrekken.

Waar kan ik informatie vinden over Hendrik-Ido-Ambacht?

Op de website van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Hendrik-Ido-Ambacht?

Meer informatie over scholen en kinderopvang is te vinden op de website van De Volgerlanden.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Hendrik-Ido-Ambacht?

Meer informatie over de sportmogelijkheden is te vinden op de website van De Volgerlanden.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Ja, op een paar minuten lopen van de locaties Watervogels en Waterhof is er een winkelcentrum "Hoog Ambacht" voor de dagelijkse boodschappen, een scholencomplex met basisscholen en naschoolse opvang en een sportzaal in het Sofiapark waar diverse sporten beoefend kunnen worden

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

De naastliggende locatie naast Waterhof is al gereed en bewoond. In De Volgerlanden-Oost waar het wijkje Watervogels ligt zijn ondertussen de eerste woningen al wel opgeleverd en bewoond, maar hier worden de komende jaren nog diverse nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website www.nieuwbouw-devolgerlanden.nl inschrijven als belangstellende bij de woning van jou voorkeur. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

De wijk Waterhof telt bij voltooiing ca. 310 woningen. In De Volgerlanden-Oost, wijk Watervogels komen 51 woningen. Daarnaast heeft BPD nog meer gronden in De Volgerlanden-Oost, maar over de invulling hiervan hebben wij op dit moment nog geen informatie.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Ja, in Waterhof zij ook huurwoningen in de vrije sector gerealiseerd en ondertussen verhuurd. In Watervogels komen geen huurwoningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw  

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, in zowel Watervogels als in Waterhof zijn geen starterswoningen gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, in zowel Watervogels als in Waterhof zijn geen sociale koopwoningen gepland.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Bij diverse woningen is het mogelijk de auto op eigen terrein te parkeren. De overige openbare parkeerplaatsen zijn in de wijk gesitueerd direct in de straat of nabij de woningen.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, vlakbij de woning is er voldoende parkeergelegenheid.  Bij de twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woning is er parkeergelegenheid op eigen terrein

Is/blijft parkeren gratis?

Ja parkeren in De Volgerlanden blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Alleen wegen naar de nieuwe woningen toe.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

De Volgerlanden lijkt gemaakt op de sporten en te spelen. Overal vind je speelplaatsjes en voetbalveldjes. Ook zijn er 4 grote avontuurlijke speelplaatsen. En dan hebben we ook nog het prachtige Sofiapark waarop gespeeld en gesport kan wordenDe Volgerlanden lijkt gemaakt om te sporten en te spelen. Overal vind je speelplaatsen en voetbalveldjes. Ook zijn er 4 grote avontuurlijke speelplaatsen. En laten we vooral het prachtige Sophiapark niet uitvlakken waar volop gespeeld en gesport kan worden.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Ja.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Waterhof telt in totaal ca. 310 woningen die allemaal verkocht zijn. Fase 7 is op dit moment in aanbouw. Met de realisatie van deze fase is de gehele wijk gereed. In Watervogels komen 51 woningen.

Wanneer start de verkoop van het project?

Waterhof is compleet uitverkocht. Binnenkort start de online verkoop van de 51 woningen in Watervogels.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Ja, alle woningen zijn voorzien van een tuin. De ligging van de tuinen is per blok verschillend. Meer specifieke informatie is te vinden in de kavelkaart.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, de woningen zijn nog niet eerder gebouwd. 

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Voor de woningen in Waterhof is de vergunning verleent. De Omgevingsvergunning (voorheen Bouwvergunning) is voor de 51 woningen in Watervogels nog niet verleend. Zodra er zicht is op een succesvolle verkoop zal de Omgevingsvergunning worden ingediend bij de Gemeente.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouw neemt ca. 10 tot 12 maanden in beslag vanaf het moment dat er wordt gestart met de werkzaamheden.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

De bouwwegen worden zo aangelegd dat de veiligheid van de overige bewoners van de wijk niet in gevaar komt.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt zich dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door BPD Ontwikkeling (verkoopadviseur Marnix Haanappel) en Van Spronsen Makelaars uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV.
De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project, Van Wijnen Dordrecht B.V. De aannemer bouwt je woning en is ook je contractpartij tijdens de bouw.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Waterhof is compleet uitverkocht. Vrijdag 13 oktober 2017 is de online verkoop gestart van de 51 woningen in Watervogels (De Volgerlanden-Oost).

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Bel Van Spronsen Makelaars 078 681 2566 voor de meest up-to-date situatie om te kijken of er nog woningen zijn die bekeken kunnen worden.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door Van Wijnen Dordrecht BV. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Nog niet bekend. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra de koop-/aannemingsovereenkomst getekend is kan er contact met de aannemer gezocht worden om de eigen wensen kenbaar te maken.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja de prijzen van de te kiezen opties zijn bekend en staan onder het kopje downloads bij de desbetreffende woning.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja.

Wie is de leverancier van de keuken?

Voor het project Watervogels zijn twee keukenleveranciers geselecteerd. Voor de types Keizergans en Zwaan zal ASWA Keukens de keukens verzorgen. De leverancier van de Meerkoet en Waterhoen is Bruynzeel. De keukens zijn in overleg met de geselecteerde keukenleveranciers tegen meerprijs naar eigen wens aan te passen.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er is een gasaansluiting aanwezig in de woning.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woningen worden opgeleverd met een badkamer en toilet voorzien van tegelwerk en sanitair. Het tegelwerk en sanitair is in overleg met de betreffende leveranciers tegen meerprijs naar eigen wens aan te passen.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Bij Van Munster in Zwijdrecht.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk de woning zonder keukeninrichting, en zonder tegelwerk en sanitair te kopen. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden zijn te vinden bij de betreffende woningtypes op de website.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Waarom moet ik een account voor Mijn Eigen Huis aanmaken?

Alleen als je een account hebt kun je straks een woning kopen. Je kunt online je voorkeuren doorgeven en beheren tijdens de inschrijfperiode als de verkoop is gestart.

Waarom moet ik mijn account via email bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een email om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis. 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een email naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet uit een @-teken bestaan en mag maar 1 punt achter dat teken hebben. 

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

  • Tenminste 1 kleine letter
  • Tenminste 1 getal
  • Tenminste 1 hoofdletter
  • Tenminste 1 speciaal teken (een speciaal teken is bijvoorbeeld: ! # * Punten en komma's worden niet geaccepteerd
  • Je wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en maximaal 20

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat kan maar dat is niet de bedoeling als je samen één woning gaat kopen. Het heeft dus geen nut om dat te doen. Bij jouw persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis kun je de gegevens van je partner invullen.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De aannemer zal er alles aan doen om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Het is niet uit te sluiten dat er (geluids-)overlast zal zijn tijdens het verrichten van de bouwwerkzaamheden.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt uitgegeven nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Waterhof geldt een vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Na de inschrijfperiode worden alle inschrijvingen verzameld en worden de bouwnummers toegewezen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat bij die kandidaten al een financiële check is gedaan door de bank of hypotheekverstrekker.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Staat je vraag er niet tussen? Stel 'm hier!

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Gerwin Oudenes

Gerwin Oudenes

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?