De wijken van De Volgerlanden

Nieuwbouwplan De Volgerlanden is grofweg te verdelen in De Volgerlanden-West en De Volgerlanden-Oost. De Volgerlanden-West is af en inmiddels beginnen ook de contouren van De Volgerlanden-Oost zichtbaar te worden.

image alt

Het Oude Ambacht in de Volgerlanden-Oost

Volgerlanden-Oost is opgedeeld in een 4 verschillende ‘dorpjes’. De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en De Erfjes ontlenen hun karakter aan de straat of het gebied waar ze aan liggen. De Straatjes herken je aan de smalle straatjes en pleintjes met speelplekjes. Het Oude Ambacht is een fase in De Straatjes. Met eigentijdse details heeft de architect variatie aangebracht in de architectuur van de huizen in deze fase. Stenige smalle straatjes met namen van oude ambachten, diverse woningtypes en een dorpse omgeving: dat is hoe we Het Oude Ambacht het beste kunnen omschrijven. Dit charmante buurtje staat garant voor knus en ontspannen wonen. Hier zijn auto’s te gast en voelen bewoners zich vanaf de eerste seconde thuis! Alle woningen zijn verkocht.

Meer over Het Oude Ambacht
image alt

De Laantjes in de Volgerlanden-Oost

De Laantjes is het bijna logische vervolg op De Watervogels. Alweer zo’n mooi buurtje met een gevarieerd woningaanbod en veel groen. Hier staan de huizen langs statige lanen en vriendelijke oprijlaantjes. De architectuur is helder en is een duidelijke eenheid. Met subtiele details heeft de architect een traditioneel en klassiek tintje gegeven aan ieder huis. Alle woningen zijn verkocht. 

Meer over De Laantjes
image alt

Watervogels in De Volgerlanden-Oost

De Watervogels is de eerste wijk die BPD in Volgerlanden-Oost heeft ontwikkeld. De wijk heeft mooie straten en lanen. Hoewel alle huizen qua metselwerk en stijl op elkaar aansluiten, heeft elk huis z’n eigen karakter. Hiervandaan wandel je zo het Sophiapark in. De ligging, architectuurstijl en grootte van de huizen vielen in de smaak, want het plan was in een paar weken uitverkocht. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd aan de gelukkige kopers. 

Meer over Watervogels
image alt

Waterhof in De Volgerlanden-West

De laatste fase van De Volgerlanden-West was ‘Waterhof’. De ongeveer 180 huizen hebben genoeg slaapkamers en in de omgeving zijn veel speelplekken. De wijk ligt erg gunstig: naast het winkelcentrum, scholen en het park. Alle kopers hebben inmiddels de sleutel in ontvangst genomen. Ga vooral eens kijken hoe mooi het is geworden en proef de sfeer van wonen in De Volgerlanden.

Meer over Waterhof
Hoe wil je wonen? Aanbod De Volgerlanden
Wat wordt de sfeer in Oost? Visie BPD op De Volgerlanden