Visie De Volgerlanden

In De Volgerlanden leef je. Jouw kinderen gaan er naar school, spelen buiten of bij klasgenootjes en sporten in een van de sportclubs. Jij doet er je boodschappen, geniet van etentjes met vrienden of organiseert de buurt-bbq. In onze visie is een huis en een omgeving niet alleen om te wonen, maar om goed te leven.

image alt

Behoud van oud

Stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons heeft het stedenbouwkundig plan van De Volgerlanden gemaakt. De langgerekte kavels van het voormalig tuinbouwgebied waren de inspiratiebron voor de indeling van het gebied. Nu geven de lange zichtlijnen met waterpartij structuur aan de afwisselende wijken.

image alt

Afwisselende architectuur

Elke wijk in De Volgerlanden heeft zijn eigen sfeer. Dat geeft het grote plan een kleinschalig karakter. De variatie van de verschillende woningtypen draagt hier zeker aan bij. In elke wijk is het aanbod van nieuwbouwwoningen heel divers. In De Volgerlanden komen woningen in allerlei architectuurstijlen. Van jaren 30 tot modern en klassiek of een combinatie daarvan.

image alt

Kindvriendelijk en groen

De beelden spreken inmiddels voor zich. De Volgerlanden is een opvallend groene én waterrijk woongebied. Niet alleen staan de nieuwbouwwoningen op riante kavels, ook om de huizen kleurt het groen. Kijk maar naar het Sophiapark, het Perenlaantje, de vele speelplaatsen, voetbalveldjes en plantsoenen.

Hoe wil je wonen? Bekijk het aanbod
Wanneer gebeurt wat? Bekijk de planning