Opgeleverd

Alle woningen in Watervogels verkocht!

De Volgerlanden Oost is een hele nieuwe wijk aan de oostkant van de Vrouwgelenweg. Vanuit deze wijk loop je zo het Sophiapark in. Naast veel water en groen vind je scholen, zorgvoorzieningen en een nieuw winkelcentrum in de buurt. Bovendien zijn de snelwegen naar Rotterdam, Breda en Dordrecht makkelijk en vlot aan te rijden. BPD ontwikkelde hier het deelplan Watervogels. In deze buurt zijn 51 zeer energiezuinige woningen opgeleverd. Kijk mee hoe de nieuwe bewoners hier wonen!

Watervogels facts

Van hoek- en tussenwoningen tot 2 onder 1 kap- en een vrijstaande woning; inmiddels zijn alle 51 woningen in deze buurt bewoond. Een overzicht van wat hier is gerealiseerd:

  • 1 vrijstaande woning
  • 16 2 onder 1 kapwoningen
  • 10 hoekwoningen
  • 24 rijwoningen
  • Brede straten, veel groen in de buurt en aan de groene strook van de straat Zilverreiger zijn twee speeltuintjes geplaatst.
  • De woningen zijn door Maat architecten uit Rotterdam ontworpen.
  • Bij deze woningen bestond de optie om uit een kant en klaar Mijnhuis pakket te kiezen van aannemer Van Wijnen. Dat betekent dat je woning helemaal verhuisklaar wordt opgeleverd in jouw smaak onder andere qua vloer, binnendeuren, keuken/badkamer en muurafwerking.
  • Bijzonder! Maar liefst 43 kopers tekenden op een feestelijke avond in november 2017 tegelijkertijd de koopovereenkomst. Op deze manier werd in één klap 90% van de woningen verkocht, waardoor de voorbereidingen voor de bouw snel konden starten.
  • In het 2e kwartaal van 2019 zijn de woningen door de aannemer opgeleverd aan de nieuwe bewoners!
image alt

Een duurzame woonwijk

De Volgerlanden is een duurzame woonwijk. De woningen van Watervogels hebben nog wel een gasaansluiting, maar zijn met hun EPC van 0,26 zeer energiezuinig. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd, beschikken ze over vloerverwarming en konden bewoners voor zonnepanelen kiezen. Doordat de wijk ook bijzonder groen is aangelegd is het hier niet alleen gezond wonen, maar is de regenopvang in de buurt ook in orde.

image alt

Toch nieuwbouw kopen in De Volgerlanden?

Het aanbod in woonwijk Watervogels - in De Volgerlanden Oost - was heel divers. Van hoek- en tussenwoningen tot 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. Inmiddels is alles verkocht en opgeleverd. Wil je ook graag komen wonen in De Volgerlanden, kijk dan eens naar het volledig aanbod in De Volgerlanden. De komende jaren staan er nog diverse projecten op de planning. 

Woningaanbod
Iets vragen? Neem contact met ons op!
Wat is er nog te koop? Aanbod De Volgerlanden