“Van een leeg grasveld werd dit ons nieuwe thuis”

17 december '18

Je koopt een huis op papier en hoopt dat het, als je er eindelijk binnenloopt, klopt met je verwachtingen. Begin november kregen Henk Jansen, zijn vrouw en hun twee kinderen (8 en 6 jaar) de sleutel van hun nieuwe huis in Waterhof. En?

"Het huis klopt helemaal"

Zegt Henk tevreden. Aan het oorspronkelijke ontwerp hebben Henk en zijn vrouw één en ander aangepast, zoals een uitbouw, een erker en schuifdeuren in de woonkamer. De badkamer en toiletten zijn tijdens de bouw al geplaatst. “Om de sfeer, grootte van de ruimtes en de lichtinval vooraf goed in te schatten, hebben we hulp gekregen van een binnenhuisarchitect. Dat was prettig. Zo konden we bijvoorbeeld de opstelling van de keuken goed bepalen en hebben we de hoogte van de erker nog laten aanpassen, zodat hier het keukenwerkblad mooi past.” 

"De feestdagen in ons nieuwe huis"

Begin december is het gezin verhuisd. De meubels staan op hun plek en elke dag komt er iets nieuws bij: een lamp, spullen in de kasten, een kader aan de muur. “Ook de voortuin en de oprit zijn in orde, dat scheelt heel wat zand in huis. Nadeel van nieuwbouw is dat het straatbeeld nog wat rommelig oogt; iedereen in de straat heeft natuurlijk tijd nodig om binnen en buiten in te richten.” Maar langzamerhand vindt iedereen hier zijn plek, zoeken de kinderen in de straat elkaar al op en ontstaat er een prettig contact met de buren. “Na de hectische verhuisperiode komen we eindelijk tot rust en beginnen we ons hier echt thuis te voelen.”