"Mensen voelen zich hier snel thuis"

8 oktober '18

Een bestaand huis kopen, of toch nieuwbouw? Welke wijk past bij ons? En welke opties hebben de nieuwe huizen in De Volgerlanden eigenlijk? Met dit soort vragen kun je terecht bij Van Spronsen makelaars. Makelaar Oene Mulder kent Hendrik-Ido-Ambacht en De Volgerlanden op z’n duimpje en vertelt waarom zoveel mensen hier willen wonen.

“Voor velen is de ligging van Hendrik-Ido-Ambacht ideaal: rustig in het rivierenlandschap en toch vlakbij de grote steden. Ook het karakter van het dorp spreekt mensen aan. De oude dorpskern met leuke winkels, restaurants en culturele trekpleisters. De mix van mensen die hier geboren en getogen zijn en nieuwe bewoners. De variatie in bouw: van historische panden tot nieuwbouw. Mensen kennen elkaar, komen elkaar tegen op de vereniging of in het dorp, maken een praatje en staan open voor vernieuwing. Kortom, hier heerst een goede sfeer”, zegt Oene Mulder. Die sfeer is ook voelbaar in De Volgerlanden. “Het winkelcentrum en de scholen zijn het kloppend hart van de wijk. Maar je komt ook buurtgenoten tegen op een van de sportclubs vlakbij, het jeugdspeelpark, of op de buurtbarbecue.”

Luchtig en groen

Naast het sociale leven is er nog iets waardoor mensen zich thuis voelen in De Volgerlanden. De wijk is opvallend luchtig en groen opgezet. “Het is hier niet volgebouwd, zoals de vinexwijken van vroeger. Er is bijvoorbeeld ruimte voor sloten met rietkragen, plassen met rijen wilgen langs de oevers en leuke speeltuinen.” Ook aan de fietsers is gedacht. In de hele wijk zijn prettige brede fietspaden aangelegd en richting winkelcentrum Hoog Ambacht en de Sophia sporthal is er een fietsbrug gemaakt voor een veilige oversteek.

Allerlei opties

De huizen in De Volgerlanden bieden voor elk wat wils, van rijwoningen tot vrijstaande huizen. “BPD houdt bij het ontwerp ook goed rekening met de indeling die kopers willen. Denk aan een woonkeuken, inloopkast of een diepe tuin. Verder zijn er allerlei opties, zoals dakkapellen, een uitbouw of openslaande deuren in de woonkamer.” Oene Mulder besluit: “Overweeg je een huis te kopen in De Volgerlanden? Onze medewerkers laten je graag de mogelijkheden zien, kennen de ervaringen van andere kopers en kunnen je helpen een goed besluit te nemen.”

Wil je meer weten?

Loop eens binnen bij de woonwinkel van Van Spronsen in het fraaie winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht. Of kijk op www.vanspronsenmakelaars.nl 

Wat gebeurt er in De Volgerlanden? Bekijk hier het laatste nieuws
Vragen? Bel ons!