Planning Ambachtse Erven

De Ambachtse Erven wordt gerealiseerd in het 3e dorpje van de 4 dorpjes in Volgerlanden-Oost. De eerdere dorpjes De Laantjes en De Straatjes zijn al verkocht en in aanbouw óf zelfs al opgeleverd! Het laatste dorpje, De Hofjes, staat nog op de planning. Maar nu eerst is De Ambachtse Erven aan de beurt! We ontwikkelen hier 95 woningen, die in 2 fases worden verkocht. De eerste fase bestaat uit 47 woningen in diverse types. 

Fase 1 uitverkocht, fase 2 achter de schermen in voorbereiding

De verkoop van fase 1 is gestart in februari 2024. De woningen waren in een korte periode uitverkocht. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de volgende fase. We verwachten later dit jaar de woningtypes van fase 2 online te kunnen zetten. Vanaf dat moment kun je je aanmelden als belangstellende en houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wil je dit moment niet missen? Laat dan je e-mailadres achter onderaan deze pagina. Zodra de woningtypes online staan ontvang je van ons een een e-mail. 

Steeds meer informatie

Vanaf het moment dat de woningtypen online staan, volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website.

Vanaf dat moment, kun je je aanmelden als belangstellende voor het woningtype of bouwnummer (meerdere keuzes mogelijk) van je voorkeur. Doe dat snel. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling in De Ambachtse Erven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter. 

Wat kun je verwachten?

  • Circa 4 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • Binnen circa 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Naar verwachting is dit in november 2024 (Prognose februari 2024). Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 14 maanden en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

image alt

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van De Ambachtse Erven in De Volgerlanden? Laat dan je e-mailadres achter onderaan deze pagina. We houden je dan door middel van digitale nieuwsbrieven op de hoogte.

Iets vragen? Neem contact op
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod