Een duurzame nieuwbouwwoning betekent lagere woonlasten!

20 mei '21

In Het Oude Ambacht woon je duurzaam. En dat is fijn voor zowel het milieu als jouw portemonnee. Een nieuwbouwwoning betekent namelijk minder onderhoud en lagere woonlasten vergeleken met bestaande bouw. Je profiteert vanaf dag één van lagere woonlasten én bent klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin gasaansluitingen verdwijnen en een elektrische auto de standaard wordt. De woningen zijn met grote zorg ontwikkeld en bevatten alle elementen die de vaste woonlasten drukken. Allemaal inbegrepen in de vraagprijs.

image alt

Gasloos wonen

Het aanschaffen van een nieuwbouwwoning in Het Oude Ambacht is als het rijden van een elektrische auto; volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen als gas. In Nederland gaan we stap voor stap van het gas af om de klimaatverandering als gevolg van van hoge CO2-uitstoot te beperken. In 2050 moeten alle woningen van het aardgas af zijn. Met een nieuwbouwwoning geniet je dus niet alleen van lagere woonlasten, maar ben je meteen voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Goed geïsoleerd

Met de uitstekende isolatie zit je qua temperatuur en verbruik in een nieuwbouwwoning in Het Oude Ambacht altijd goed. Doordat de woningen goed geïsoleerd zijn, wordt de warmtevraag van de woning teruggedrongen en de warmte beter vastgehouden. Zo is er dus minder energie nodig om het huis te verwarmen.

Comfortabele vloerverwarming

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming in plaats van radiatoren (m.u.v. de badkamer). En dat is een luxe! Zo heb je altijd warme voeten en heeft het hele huis de hele dag door een aangename temperatuur. Daarnaast wordt er niet onnodig ruimte ingenomen door radiatoren en is vloerverwarming een stuk zuiniger.

image alt

Lage energielasten

Waar je bij het kopen van een nieuwe auto naar het brandstofgebruik kijkt en bij een nieuwe koelkast op het energieverbruik let, is het bij je woning ook belangrijk rekening te houden met het energielabel. De bouwwereld heeft zeker niet stil gezeten en nieuwbouwwoningen zijn nu al gauw 30% energiezuiniger dan huizen van 25 jaar oud. Alle woningen zijn zeer energiezuinig en hebben het energielabel A.

Slimme investering

Naast bovengenoemde voordelen krijg je met een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers rentekorting en een extra leencapaciteit op de hypotheek. Ook betaal je geen overdrachtsbelasting bij een nieuwbouwwoning, wat eenmalig veel scheelt in de kosten. Een slimme investering dus!

  Bekijk het woningaanbod
  Lees meer nieuws